PRODEJ PRASAT
OBJEDNÁVKY PRASAT POUZE TELEFONICKY: 608 540 923
DRUH PRASETE | INFO | CENA s DPH |
Prase vykrmené celé od 80 kg | běžně | 52 Kč/kg |
Prase vykrmené polovina | na dotaz | 52 Kč/kg |
Prase vykrmené nad 120 kg | na dotaz | 52 Kč/kg |
Prase na rožeň cca od 70 kg | běžně | 52 Kč/kg |
Sele na rožeň | běžně | 105 Kč/kg (kg do 25 kg) 30 Kč/kg (další kg nad 25 kg) |
Sele na výkrm | běžně | 105 Kč/kg (kg do 25 kg) 30 Kč/kg (další kg nad 25 kg) |
DOSTUPNOST
– prasata jsou během roku běžně dostupná
– prase na výkrm nebo vlastní porážku možno vyzvednout kdykoli po domluvě
– delší čekací lhůty mohou nastat
– v zimním období, kdy je o prasata větší zájem a nemusí být narostlá
– v případě zabití na jatkách, kdy v požadovaném termínu není volno
– v případě, kdy požadujete jen polovinu prasete
– u selat, kdy je třeba vyčkat na očkování proti července
PORÁŽKA
– se realizuje na Jatkách v Horažďovicích
– prase je prohlédnuto veterinářem
– odvoz na jatka ZAJISTÍME ZDARMA
– vyzvednutí z jatek je VLASTNÍ
– cena za porážku cca (aktuální cena info na jatkách):
530 Kč do 60 kg, 650 Kč nad 60 kg
– platí se na jatkách dle velikosti prasete při převzetí masa
(v případě poloviny prasete se platí poloviční cena porážky)
– maso je 24 hodin chlazené, v půlkách
(selata a prasata na rožeň v celku)
možnost dalšího rozporcování po domluvě s řezníkem
OBJEDNÁNÍ
– objednání zajistíme
– pro objednání porážky na daný termín volejte
v zimních měsících s předstihem min. 14 dní – 1 měsíc,
v ostatních měsících stačí týden.
VYZVEDNUTÍ
– v zimních měsících se poráží každý pátek,
k vyzvednutí je maso připraveno v sobotu v 6.00. hod
– v letních měsících se poráží navíc i selata na gril v pondělí a v pátek ,
k vyzvednutí je maso v úterý a v sobotu v 6.00. hod
MOŽNOSTI VÝBĚRU PRAESTE A ÚHRADY
PLATBA PŘEDEM NA ÚČET
dle vašeho požadavku vybereme prase v požadované váze,
označíme jej značkou s vaším jménem, vypočteme cenu,
vystavíme platební doklad, který zašleme na e-mail,
vyčkáme na úhradu a odvezem čuníka na porážku
– úhradu je nutno provést nejpozději ve čtvrtek /páteční porážka/
nebo v pátek /pondělní porážka/ před termínem porážky,
z důvodu kontroly připsání peněz na účet
– pokud máte zájem o krev či střeva, kyblíky máme na prodej
– v pátek prase odvezeme na jatky, kde bude poraženo a vychlazeno
– maso je k vyzvednutí v sobotu ráno mezi 6:00- 7:00 hod na jatkách v Horažďovicích.
VÝBĚR A PLATBA U NÁS NA STATKU
prase či sele si přijedete vybrat a zaplatit osobně,
nejlépe během čtvrtka před plánovanou porážkou,
my mu dáme značku s vaším jménem a zajistíme porážku
– pokud máte zájem o krev či střeva, dovezte si k nám nádoby,
případně vám kyblík prodáme
– v pátek jej odvezeme na jatky, kde bude poraženo a vychlazeno
– maso je k vyzvednutí v sobotu ráno od 6.00. hod na jatkách v Horažďovicích
ODVOZ K VÁM DOMŮ
pokud nemáte vlastní káru či klec na prase,
po domluvě vám prase dovezeme domů.
V blízkém okolí je rozvoz zdarma, delší vzdálenosti jsou za příplatek 7 Kč/km.
Příběh „Prácheňského prasete“na blogu milovníka masa