PRODEJ PRASAT
DRUH PRASETE | INFO | CENA s DPH |
Prase celé | běžně | 46 Kč/kg |
Prase polovina | na dotaz | 46 Kč/kg |
Prase nad 120 kg | na dotaz | 46 Kč/kg |
Prase na rožeň | běžně | 46 Kč/kg |
Sele, na rožeň | běžně | 85 Kč/kg do 25 kg 30 Kč/kg nad 25 kg |
Sele na výkrm | běžně | 85 Kč/kg do 25 kg 30 Kč/kg nad 25 kg |
INFO a OBJEDNÁVKY PRASAT pouze telefonicky: 608 540 923
DOSTUPNOST
– prasata jsou během roku běžně dostupná
– prase na výkrm nebo vlastní porážku možno vyzvednout kdykoli po domluvě
– delší čekací lhůty mohou nastat
– v zimním období, kdy je o prasata větší zájem a nemusí být narostlá
– v případě zabití na jatkách, kdy v požadovaném termínu není volno
– v případě, kdy požadujete jen polovinu prasete
– u selat, kdy je třeba vyčkat na očkování proti července
PORÁŽKA
– se realizuje na Jatkách v Horažďovicích
– prase je prohlédnuto veterinářem
– odvoz na jatka ZAJISTÍME ZDARMA
– vyzvednutí z jatek je VLASTNÍ
– cena za porážku (cca): 436 Kč do 60 kg, 557 Kč nad 60 kg
se platí na jatkách dle velikosti prasete
(v případě poloviny prasete se platí poloviční cena porážky)
maso je 24 hodin chlazené, v půlkách
(selata a prasata na rožeň v celku)
možnost dalšího rozporcování po domluvě s řezníkem
OBJEDNÁNÍ
– objednání zajistíme
– pro objednání porážky na daný termín volejte
v zimních měsících s předstihem min. 14 dní – 1 měsíc,
v ostatních měsících stačí týden.
VYZVEDNUTÍ
– v zimních měsících se poráží každý pátek,
k vyzvednutí je maso připraveno v sobotu v 6.00. hod
– v letních měsících se poráží navíc i selata na gril v pondělí a v pátek ,
k vyzvednutí je maso v úterý a v sobotu v 6.00. hod
MOŽNOSTI VÝBĚRU PRAESTE A ÚHRADY
PLATBA PŘEDEM NA ÚČET
dle vašeho požadavku vybereme prase v požadované váze,
označíme jej značkou s vaším jménem, vypočteme cenu,
vystavíme platební doklad, který zašleme na e-mail,
vyčkáme na úhradu a odvezem čuníka na porážku
– úhradu je nutno provést nejpozději ve čtvrtek /páteční porážka/
nebo v pátek /pondělní porážka/ před termínem porážky,
z důvodu kontroly připsání peněz na účet
– pokud máte zájem o krev či střeva, kyblíky máme na prodej
– v pátek prase odvezeme na jatky, kde bude poraženo a vychlazeno
– maso je k vyzvednutí v sobotu ráno mezi 6:00- 7:00 hod na jatkách v Horažďovicích.
VÝBĚR A PLATBA U NÁS NA STATKU
prase či sele si přijedete vybrat a zaplatit osobně,
nejlépe během čtvrtka před plánovanou porážkou,
my mu dáme značku s vaším jménem a zajistíme porážku
– pokud máte zájem o krev či střeva, dovezte si k nám nádoby,
případně vám kyblík prodáme
– v pátek jej odvezeme na jatky, kde bude poraženo a vychlazeno
– maso je k vyzvednutí v sobotu ráno od 6.00. hod na jatkách v Horažďovicích
ODVOZ K VÁM DOMŮ
pokud nemáte vlastní káru či klec na prase,
po domluvě vám prase dovezeme domů.
V blízkém okolí je rozvoz zdarma, delší vzdálenosti jsou za příplatek 7 Kč/km.
Příběh „Prácheňského prasete“na blogu milovníka masa

