PRODEJ PRASAT

DRUH PRASETEINFOCENA s DPH
Prase vykrmené celé od 80 kgběžně46 Kč/kg
Prase vykrmené polovina na dotaz46 Kč/kg
Prase vykrmené nad 120 kgna dotaz46 Kč/kg
Prase na rožeň cca od 70 kgběžně46 Kč/kg
Sele na rožeňběžně105 Kč/kg (kg do 25 kg)
30 Kč/kg (další kg nad 25 kg)
Sele na výkrmběžně105 Kč/kg (kg do 25 kg)
30 Kč/kg (další kg nad 25 kg)
Ceník od: únor 2025

DOSTUPNOST

prasata jsou během roku běžně dostupná
prase na výkrm nebo vlastní porážku možno vyzvednout kdykoli po domluvě
delší čekací lhůty mohou nastat
– v zimním období, kdy je o prasata větší zájem a nemusí být narostlá
– v případě zabití na jatkách, kdy v požadovaném termínu není volno
– v případě, kdy požadujete jen polovinu prasete
– u selat, kdy je třeba vyčkat na očkování proti července

PORÁŽKA

– se realizuje na Jatkách v Horažďovicích
– prase je prohlédnuto veterinářem
– odvoz na jatka ZAJISTÍME ZDARMA
–  vyzvednutí z jatek je VLASTNÍ
– cena za porážku cca (aktuální cena info na jatkách):
530 Kč do 60 kg, 650 Kč nad 60 kg
– platí se na jatkách dle velikosti prasete při převzetí masa
(v případě poloviny prasete se platí poloviční cena porážky)
maso je 24 hodin chlazené, v půlkách
(selata a prasata na rožeň v celku)

možnost dalšího rozporcování po domluvě s řezníkem

OBJEDNÁNÍ

– objednání zajistíme
– pro objednání porážky na daný termín volejte
v zimních měsících s předstihem min. 14 dní – 1 měsíc,
v ostatních měsících stačí týden.

VYZVEDNUTÍ

– v zimních měsících se poráží každý pátek,
k vyzvednutí je maso připraveno sobotu mezi 5:00 –  6:00 hod
– v letních měsících se poráží navíc i selata na gril pondělí a pátek ,
k vyzvednutí je maso v úterý a sobotu mezi 5:00 –  6:00 hod

MOŽNOSTI VÝBĚRU PRAESTE A ÚHRADY

PLATBA PŘEDEM NA ÚČET

dle vašeho požadavku vybereme prase v požadované váze,
označíme jej značkou s vaším jménem, vypočteme cenu,
vystavíme platební doklad, který zašleme na e-mail,
vyčkáme na úhradu a odvezem čuníka na porážku

– úhradu je nutno provést nejpozději ve čtvrtek /páteční porážka/
nebo v pátek
/pondělní porážka/ před termínem porážky,
z důvodu kontroly připsání peněz na účet
– pokud máte zájem o krev či střeva,  kyblíky máme na prodej
– v pátek  prase odvezeme na jatky, kde bude poraženo a vychlazeno
– maso je k vyzvednutí v sobotu ráno mezi 6:00- 7:00 hod na jatkách v Horažďovicích.

VÝBĚR A PLATBA U NÁS NA STATKU

prase či sele si přijedete vybrat a zaplatit osobně,
nejlépe během čtvrtka před plánovanou porážkou,
my mu dáme značku s vaším jménem a zajistíme porážku

 – pokud máte zájem o krev či střeva, dovezte si k nám nádoby,
případně vám kyblík prodáme

– v pátek  jej odvezeme na jatky, kde bude poraženo a vychlazeno
– maso je k vyzvednutí v sobotu ráno od 6.00. hod na jatkách v Horažďovicích

ODVOZ K VÁM DOMŮ

pokud nemáte vlastní káru či klec na prase,
po domluvě vám prase dovezeme domů.
V blízkém okolí je rozvoz zdarma, delší vzdálenosti jsou za příplatek 7 Kč/km.


Příběh „Prácheňského prasete“na blogu milovníka masa