Prodej brambor
Další prodej bude z nové sklizně od poloviny srpna, na uskladnění pak od poloviny září.
Brambory nabízíme v tzv. farmářském balení, to znamená, že brambory jsou přebrané, ale netříděné, v balení jsou brambory malé, střední, i velké.
Balení : pytel 25 kg
Informace o prodeji na tel. 777 607 746, odběr kdykoli po tel. domluvě.
PĚSTUJEME ODRŮDU : BEALANA
Charakteristika
Odrůda BELANA je raná, háďátku bramborovému rezistentní, velmi kvalitní pevně vařivá salátová stolní odrůda s velmi dobrou chutí. Varný typ se označuje jako A/AB. Krásné středně velké hlízy jsou oválné, slupka žlutá a hladká, očka mělká, dužnina sytě žlutá. V syrovém stavu a ani po uvaření dužnina netmavne. U hospodyněk a při průmyslovém zpracování je velmi oblíbená a žádaná. Pro svůj pěkný tvar a slupku je velmi vhodná na praní a loupání. Její velmi dobré vnitřní a vnější kvalitativní vlastnosti určují Belanu jako prémiové zboží u prodejců a znalců brambor.
Skladování
Velkou předností Belany je její dobrá skladovatelnost až do jara.
Ze zkušenosti vlastní i našich zákazníků: odrůda Belana je velmi chutná, tužší, lojovatá odrůda vhodná na všechny druhy úprav od pečení na plechu, na salát, na loupačku, vařené, či bramborovou kaši nebo knedlíky. Velkou výhodou je její výborná a dlouhá skladovatelnost při zachování výše uvedených kvalit při 7 oC..
Další informace
Bramborový koláč:
Na přípravu budeme potřebovat:
650 g brambor odrůdy (Belana),
3 vejce,
mléko,
1 velký pórek,
300 g anglické slaniny,
kypřící prášek,
pšeničná krupice,
sůl, pepř,
muškátový ořech,
tuk.
Omyjeme 400 g brambor, vložíme do vařící vody a vaříme 20 – 25 min doměkka, scedíme, oloupeme a horké je prolisujeme. Pak brambory smícháme s 1 vejcem, l lžičkou kypřícího prášku, 4 lžícemi pšeničné krupice a vydatně ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Těsto vložíme do vymaštěné rozpínací formy a předpečeme ( cca 180°C ) 15 minut. Mezitím očistíme l velký pórek, který podélně rozpůlíme, důkladně omyjeme, nakrájíme na nudličky dlouhé asi 5 cm. Omyjeme, oloupeme je a nakrájíme na tenké plátky. Na kostičky pokrájíme 300 g anglické slaniny. Na předpečený korpus poklademe 150 g slaniny s pórkem. Povrch vějířovitě pokryjeme bramborovými plátky a posypeme zbytkem slaniny. Rozšleháme 2 vejce s 250 ml mléka se solí a muškátovým oříškem. Tímto mlékem přelijeme bramborový dort a ještě jednou pečeme asi 25 minut.