PRODEJ PRASAT

INFO a OBJEDNÁVKY PRASAT pouze telefonicky: 608 540923

DRUH PRASETEINFOCENA s DPH
Prase vykrmené celé od 80 kgběžně49 Kč/kg
Prase vykrmené polovina na dotaz49 Kč/kg
Prase vykrmené nad 120 kgna dotaz49 Kč/kg
Prase na rožeň cca od 70 kgběžně49 Kč/kg
Sele na rožeňběžně95 Kč/kg (kg do 25 kg)
30 Kč/kg (další kg nad 25 kg)
Sele na výkrmběžně95 Kč/kg (kg do 25 kg)
30 Kč/kg (další kg nad 25 kg)
Ceník od 1.1.2024

DOSTUPNOST

prasata jsou během roku běžně dostupná
prase na výkrm nebo vlastní porážku možno vyzvednout kdykoli po domluvě
delší čekací lhůty mohou nastat
– v zimním období, kdy je o prasata větší zájem a nemusí být narostlá
– v případě zabití na jatkách, kdy v požadovaném termínu není volno
– v případě, kdy požadujete jen polovinu prasete
– u selat, kdy je třeba vyčkat na očkování proti července

PORÁŽKA

– se realizuje na Jatkách v Horažďovicích
– prase je prohlédnuto veterinářem
– odvoz na jatka ZAJISTÍME ZDARMA
–  vyzvednutí z jatek je VLASTNÍ
– cena za porážku cca (aktuální cena info na jatkách):
530 Kč do 60 kg, 650 Kč nad 60 kg
– platí se na jatkách dle velikosti prasete při převzetí masa
(v případě poloviny prasete se platí poloviční cena porážky)
maso je 24 hodin chlazené, v půlkách
(selata a prasata na rožeň v celku)

možnost dalšího rozporcování po domluvě s řezníkem

OBJEDNÁNÍ

– objednání zajistíme
– pro objednání porážky na daný termín volejte
v zimních měsících s předstihem min. 14 dní – 1 měsíc,
v ostatních měsících stačí týden.

VYZVEDNUTÍ

– v zimních měsících se poráží každý pátek,
k vyzvednutí je maso připraveno sobotu v  6.00. hod
– v letních měsících se poráží navíc i selata na gril pondělí a v pátek ,
k vyzvednutí je maso v úterý a v sobotu v 6.00. hod

MOŽNOSTI VÝBĚRU PRAESTE A ÚHRADY

PLATBA PŘEDEM NA ÚČET

dle vašeho požadavku vybereme prase v požadované váze,
označíme jej značkou s vaším jménem, vypočteme cenu,
vystavíme platební doklad, který zašleme na e-mail,
vyčkáme na úhradu a odvezem čuníka na porážku

– úhradu je nutno provést nejpozději ve čtvrtek /páteční porážka/
nebo v pátek
/pondělní porážka/ před termínem porážky,
z důvodu kontroly připsání peněz na účet
– pokud máte zájem o krev či střeva,  kyblíky máme na prodej
– v pátek  prase odvezeme na jatky, kde bude poraženo a vychlazeno
– maso je k vyzvednutí v sobotu ráno mezi 6:00- 7:00 hod na jatkách v Horažďovicích.

VÝBĚR A PLATBA U NÁS NA STATKU

prase či sele si přijedete vybrat a zaplatit osobně,
nejlépe během čtvrtka před plánovanou porážkou,
my mu dáme značku s vaším jménem a zajistíme porážku

 – pokud máte zájem o krev či střeva, dovezte si k nám nádoby,
případně vám kyblík prodáme

– v pátek  jej odvezeme na jatky, kde bude poraženo a vychlazeno
– maso je k vyzvednutí v sobotu ráno od 6.00. hod na jatkách v Horažďovicích

ODVOZ K VÁM DOMŮ

pokud nemáte vlastní káru či klec na prase,
po domluvě vám prase dovezeme domů.
V blízkém okolí je rozvoz zdarma, delší vzdálenosti jsou za příplatek 7 Kč/km.


Příběh „Prácheňského prasete“na blogu milovníka masa